De omstandigheden voor zaaien waren optimaal op vrijdag 7 oktober. Genoeg vocht in de grond voor een mooi zaaibed en mooi droog weer met een zonnetje erbij. Na het maken van een vals zaaibed om het perceel voor te bereiden, zijn 10 verschillende bloemenmengsels gezaaid door Ed Kleinlugtebeld (Ekatop) met zaaimachine met luchtondersteuning.

Jelle Westra begon een aantal jaar geleden met het herinrichten van een perceel grasland onder de naam ‘De Heerlyckheid’. Het doel is om een stukje nieuwe natuur te creëren, waarbij groen bewustzijn centraal staat. Daarom is er aandacht voor biodiversiteit en vind je op het perceel van zo’n hectare groot een deel dat is ingericht als wadi. Zo wordt hemelwater niet afgevoerd, maar juist terug in de natuur gebracht.

Voorbereiding zaaien

Om een goede basis te creëren voor het zaaien, is eerst een vals zaaibed gemaakt. Daarna is de grond licht gefreesd, gespit met een spitmachine en geëgaliseerd. Voor dit project zijn 10 meerjarige mengsels veldbloemen geselecteerd, waaronder Kruidenweide 1, Nostalgie, Bumble Bee en Staygreen 5. Het perceel is speels ingedeeld in verschillende vakken, waar later looppaden in gemaaid worden.

Project volgen

Uiteraard gaan we dit project de komende maanden volgen. We hopen u volgend voorjaar te kunnen uitnodigen op een open dag in Ruinen. Zo kunt u de veldbloemen in een prachtige toepassing bekijken en geven we u graag tekst en uitleg over de verschillende mengsels, alswel tips en tricks voor zaaien en onderhoud van veldbloemen. Stay tuned!

Meer weten of advies op maat? Benader één van onze specialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Midden-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl
Picture

Mark van Putten | Midden- en West-Nederland

T. 06 - 51 61 13 03
E. mark.vanputten@limagrain.nl