‘We zien de laatste jaren dat de sportvelden steeds meer te maken krijgen met weersextremen en wisselende omstandigheden tijdens in- en doorzaai. Dat vraagt om steeds betere graszaadprestaties in het kiem- en vestigingsproces. Naast veredeling en mengselontwikkeling zijn coatings hierin belangrijk. Twintig jaar geleden is Advanta begonnen met de Headstart GOLD coating, die is doorontwikkeld tot de Advance zaadcoating. De resultaten van met Advance gecoat graszaad spreken voor zichzelf, de praktijk wijst de meerwaarde uit.’

Advance bewijst zich in de praktijk

De praktijk laat zien dat de Advance coating écht meerwaarde biedt, zeker in combinatie met de DDS doorzaaimethode. We tekenden ervaringen op van enthousiaste sportveldbeheerders, die kiezen voor de beste speelkwaliteit met een groot aandeel veldbeemd in de sportvelden. Zo kiest Erik Pessel (sportveldbeheerder gemeente Haarlemmermeer, 70 grassportvelden) bewust voor Advance DDS: ‘de velden moeten sterk en weerbaar zijn, door de ondiepe zaai komt het veldbeemd heel goed tot zijn recht’. Ook Marco Blok (projectbegeleider gemeente Westvoorne) is overtuigd dat Advance DDS een optimale speelkwaliteit van het veld garandeert: ‘na vijf weken trekt het veld al dicht’.

Afbeelding: toepassing van DDS Advance op het sportveld in Oostvoorne – 5 weken na inzaai trekt de mat snel dicht.

Opmerkelijke resultaten met Advance DDS

‘Als Advanta testen we onze eigen mengsels voortdurend om het beste resultaat te kunnen garanderen. Tijdens onze DDS Masterclass in Wilp in 2019 zaaiden we met de Vredo DDS doorzaaimachine een sportveld in en dat leverde opmerkelijke resultaten op. Al na 2 weken stonden zowel het Engels raaigras als het veldbeemdgras er mooi op’, vertelt Jan Krijnen, grasspecialist bij Advanta.

Afbeelding: praktijkproeven tonen 40 tot 60% méér wortelmassa en 10% méér uitlopers aan bij Advance behandeld ten opzichte van onbehandeld graszaad.

Advance haalt meer uit gras

Maar hoe werkt de Advance coating nu precies? De coating legt een filmpje om het graszaad heen, zodat het jonge plantje een optimale beginontwikkeling kent. Advance heeft een drieledige werking:

  1. Elementaire nutriënten. Een evenwichtige samenstelling van (sporen)elementen is meteen vanaf de kieming beschikbaar en opneembaar voor de jonge grasplant.
  2. Biostimulatoren en enzymen. Natuurlijke biostimulatoren en enzymen bevorderen het opnemen van nutriënten, stimuleren de (wortel)groei en fungeren als extra energiebron.
  3. Plantenhormonen. Een combinatie van drie belangrijke plantenhormonen bevordert de celdeling en stofwisseling, stimuleert de wortelontwikkeling en versnelt kieming en groei.

Uniek is dat alle sportgrasmengsels in de ADVANCE lijn 100% gecoat zijn, dus alle componenten in het mengsel. Uitgebreide kas- en praktijkproeven tonen 40 tot 60% méér wortelmassa en 10% méér uitlopers aan bij Advance behandeld ten opzichte van onbehandeld graszaad!

Meer weten of advies op maat? Benader één van onze specialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Oost-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl
Picture

Hans Vervaart | Midden- en West-Nederland

T. 06 - 51 61 13 03
E. hans.vervaart@limagrain.nl