Het voorjaar is een goede tijd voor de aanleg van een nieuw gazon. De dagtemperatuur en daglengte nemen toe en er zit genoeg vocht in de grond. Dat zorgt voor goede kiemomstandigheden voor het gezaaide graszaad.

Inzaaien gazon in het voorjaar

April en mei zijn zaaimaanden bij uitstek. Nu de dagen langer worden en de lichtintensiteit toeneemt, zie je dat de bodemtemperatuur langzaam begint te stijgen. Als de bodemtemperatuur hoog genoeg is en de vochthuishouding van de bodem op peil, zijn de omstandigheden perfect om een nieuw gazon in te zaaien.

Tips voor gazon inzaaien

  • Zorg voor een mooie toplaag met goede waterdoorlatendheid en capillaire werking
  • Maak een vlak zaaibed
  • Neem vooraf een grondmonster om de bemestingstoestand te bepalen
  • Check de zuurgraad; de optimale pH-waarde voor het zaaien van Ravot is 5 tot 5,5
  • Zorg voor een basis startbemesting of evt. een bodemverbeteraar
  • Zaai op een diepte van 0,5 tot 1 cm
  • Gebruik een zaaizaadhoeveelheid van 25-30 gr/m2 bij inzaai

Afbeelding: gazonmengsel Ravot wordt geleverd met de biologische zaadcoating Headstart Gold voor een extra stimulans in kieming, vestiging en wortelgroei. Zo zijn gazons nóg sneller groen en gebruiksklaar.

Gazonmengsel voor nieuwe inzaai

Het mengsel Ravot is samengesteld uit grassen uit de Grasgids. Dit waarborgt een hoge tolerantie tegen ziekten, betreding en zodedichtheid. Bovendien is het mengsel speciaal samengesteld om een mooie grasmat te creëren voor een sier- en speelgazon. De voordelen van gazonmengsel Ravot? Het is allround inzetbaar en kiemt snel door het fijnbladige Engels raaigras. Dit mengsel is geschikt voor mulching en robotmaaien.

Uniek aan het Ravot gazonmengsel van Advanta is de Headstart Gold zaadcoating. Met deze ingebouwde voorsprong heeft dit graszaad een extra startgarantie. De coating bestaat uit biostimulatoren, enzymen, hormoonextracten en essentiële mineralen. Deze componenten geven ieder graszaadje een boost in kieming, vestiging en wortelontwikkeling. 

Afbeelding: speciaal voor de hovenier introduceerden we in 2020 de verpakking van 1,5 kg naast de standaard verpakkingen in 5 en 15 kg. Tip: laat een zakje van 1,5 kg achter bij een klant, zodat hij zelf wat bij kan zaaien in het gazon als dat nodig is.

Meer weten of advies op maat? Benader één van onze specialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Midden-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl