Steeds meer gemeentes investeren in kruidenrijke bermen. Dat levert niet alleen voordelen op voor de biodiversiteit in het openbaar groen. Bermen met bloemen en kruiden geven de openbare ruimte een groene uitstraling. En een kruidenvegetatie leent zich er uitermate goed voor om gefaseerd te maaien.

Staygreen kruidenmengsels

Het Staygreen pakket heeft de afgelopen jaren bekendheid verworven op de Nederlandse markt. Veel bermen worden ingezaaid met Staygreen 1 Berm, waar er overlast is van de eikenprocessierups, kiest men voor Staygreen 2 Eikenprocessierups en ook Staygreen 3 Bij/vlinder is een populair mengsel in het openbaar groen. Daarom besloten we dit jaar om het Staygreen pakket uit te breiden met extra mengsels, die goed passen binnen het gemeentelijk groen.

Ontdek de nieuwe Staygreen mengsels

Staygreen 5 Colour: zaai 2-3 kg van dit mengsel met een meerjarig Staygreen mengsel voor een kleurrijk effect in het eerste jaar.

Staygreen 6 Golden Summer: geeft een kleurrijke vegetatie op zonnige plaatsen en bloeit in wit- en geeltinten.

Staygreen 7 Wadi: bestaat uit 20 soorten grassen en kruiden, die goed passen op lichtere gronden.

Staygreen 8 Rotonde: een laagblijvende, bloeirijke vegetatie, die bestaat uit 18 verschillende soorten bloemen en kruiden.

Staygreen 9 Bloemrijk: een mengsel van 38 soorten bloemen en kruiden met een bloeirijk karakter en landschappelijke uitstraling.

Staygreen 10 Schaduw: bestaat uit 23 soorten, is geschikt voor alle gronden op schaduwrijke plaatsen, halfhoge vegetatie.

Bekijk hier het hele Staygreen pakket >>

Afbeelding: Staygreen mengsels hebben een ingetogen uitstraling, maar kunnen ook gemixt worden met een kleurrijke component, zoals Staygreen 5 Colour (foto linksonder).

Meer weten of advies op maat? Benader één van onze specialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Midden-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl
Picture

Mark van Putten | Midden- en West-Nederland

T. 06 - 51 61 13 03
E. mark.vanputten@limagrain.nl