In 2015 sloegen Limagrain Advanta en Vredo de handen ineen met als gezamenlijke missie méér veldbeemdgras in onze sportvelden te krijgen. Dit resulteerde in de revolutionaire doorzaai-innovatie Advance DDS: twee grasmengsels met gecoat Engels raaigras én veldbeemdgras, elk in de optimale diepte en dosering in één werkgang zaaien.

Het concept is op grote schaal door de praktijk omarmd: al meer dan 1.000 sportvelden zijn inmiddels met de Advance DDS-methode gerenoveerd. De grasspecialisten Jan Krijnen en Job Steunenberg van Advanta hebben intensief contact met de cultuurtechnische bedrijven, gemeenten en sportclubs die op DDS inzetten.

Meer speeluren

Advanta zet, naast Engels raaigras, al jaren in op veldbeemdgras in sportvelden. Deze grassoort zorgt met zijn ondergrondse uitlopers voor sterkere, stabielere en vitalere velden, die beter tegen droogte en stress kunnen en dus bestand zijn tegen meer speeluren. Door de graszaadcoating Advance wordt het potentieel van het veldbeemdzaadje veel beter benut en precisiedoorzaai zorgt er voor dat het zaadje in de ideale uitgangspositie in de grond belandt. Resultaat is een 2x snellere opkomst en tot wel 50% méér veldbeemd in de mat!

Tevreden gebruikers

Twee jaar na de introductie hebben veel sportveldbeheerders ervaring opgedaan met Advance DDS. Het concept heeft zich ruimschoots bewezen als zeer effectief om meer veldbeemd in de velden te krijgen én te houden.

Benieuwd naar de ervaringen? Lees ze hier >>