Vandaag komt de zon in een groot deel van Nederland voor het eerst weer tevoorschijn. Nu het voorjaar toch echt lijkt te beginnen, is het tijd om de sportvelden te gaan doorzaaien. Het wordt droog, de temperatuur gaat stijgen, we gaan het veld op!

Doorzaaien vroeg in het voorjaar vraagt om een andere benadering dan tijdens het groot onderhoud. Daarom raad ik aan om te kiezen voor een mengsel met tetraploïd Engels raaigras voor een snelle kieming en vestiging, ook bij lagere temperaturen. Vergeet daarbij ook de eigenschappen van de huidige diploïde rassen niet. Met een 50/50 mengsel kies je voor de voordelen van beide. Wanneer je een 100% tetraploïd mengsel zaait, boet je in op cultuurtechnische waarde.

Doorzaaien met Recover 4 TETRA kan van begin maart tot eind april. De meerwaarde van vroeg in het voorjaar doorzaaien met een 50/50 mengsel geeft de mogelijkheid een gesloten mat te creëren. Gebruik de mogelijkheden die het weer nu biedt en met het komende verbod op onkruid bestrijdingsmiddelen moeten we met een andere blik naar de zaai periode op de sportvelden kijken.

Meer weten of advies op maat? Benader één van onze specialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Oost-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl
Picture

Hans Vervaart | Midden- en West-Nederland

T. 06 - 51 61 13 03
E. hans.vervaart@limagrain.nl