‘Veldbeemd is een waardevolle component in je sportveld. De grassoort zorgt voor verankering in je velden, stevigheid en stabiliteit van de grasmat en het scoort hoog op droogteresistentie. Eén van de beste manieren om veldbeemd goed in je veld te krijgen, is bij de aanleg. Daarom is het zo belangrijk om de juiste mengselkeuze te maken voor renovatie of nieuwe aanleg.’

Rustperiode optimaal benutten

Zowel bij de aanleg van een nieuw veld of renovatie van een bestaand veld is het heel belangrijk om goed na te denken over het mengsel dat wordt gezaaid. Bij nieuwe aanleg/renovatie is er een langere rustperiode dan bij doorzaaien. Benut deze tijd optimaal om een goede mat te krijgen door te kiezen voor mengsels met een hoog aandeel veldbeemd. Heb je meer dan 12 weken voor de aanleg of renovatie van het veld, dan kun je het mengsel Stadion SV8 ADVANCE gebruiken. Bij een rustperiode van 15 à 16 weken is het Hattrick ADVANCE mengsel perfect voor het creëren van een stabiele basis.

Veldbeemd zorgt voor verankering in je velden

De sterke ondergrondse uitlopers van veldbeemdgras maken deze soort perfect voor het creëren van een grasmat met hoge speelkwaliteit. De stevige en stabiele mat is met een grasmengsel dat hoog in veldbeemd zit ook wintervast en droogtetolerant. Vergeet voor het zaaien niet om een grondanalyse te nemen. Vooral bij de start is het belangrijk voor veldbeemd dat er voldoende meststoffen (N) aanwezig zijn. Bij het zaaien van de mengsels Stadion SV8 ADVANCE en Hattrick ADVANCE is het van belang om oppervlakkig te zaaien, zodat je het zaad niet te diep in de grond weglegt. Zorg voor voldoende vocht in de toplaag om de kieming te bevorderen.

Onderhoud is net zo belangrijk als de mengselkeuze

Het onderhoud van de grasmat is net zo belangrijk als de mengselkeuze. Een goed maairegime aanhouden, is dan ook een must. Ik raad aan om frequent te maaien, zo’n 3x in de week. Dan maai je de mat gesloten en krijgen onkruiden geen kans om zich te vestigen.

Meer weten of advies op maat? Benader één van onze specialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Oost-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl
Picture

Hans Vervaart | Midden- en West-Nederland

T. 06 - 51 61 13 03
E. hans.vervaart@limagrain.nl