Woensdag 1 mei, Wilp (GLD). Onder grote belangstelling worden twee DDS-doorzaaimachines  in de praktijk gedemonstreerd. De masterclass DDS doorzaaien met Limagrain Advanta en Vredo als organisatoren mocht rekenen op een grote opkomst van cultuurtechnisch aannemers en sportveldbeheerders uit heel Nederland. Na een presentatie van Pieter-Teunis Hoogland (Vredo) en Jan Krijnen (Advanta) ging de groep het veld op om een gedragen doorzaaimachine en een gloednieuwe getrokken machine in de praktijk te zien.

Maatwerk per veld is steeds belangrijker

Advanta en Vredo benadrukken dat het vooral van belang is om het zaaien per veld af te stemmen. Ieder veld is uniek, dus de hoeveelheid graszaad en de manier van zaaien ook. Er worden al wat vragen gesteld, maar het gesprek komt pas echt op gang als de groep rond de machines op het veld staat. Ervaringen worden uitgewisseld en de voor- en nadelen van de verschillende DDS-machines worden besproken. Ondertussen is de zon gaan schijnen, perfect weer om een stukje van het veld in te zaaien. Met Advanta Victoria ADVANCE graszaad in de voorste zaaibak en Advanta Hattrick ADVANCE in de achterste, is de machine klaar om te gaan. Er wordt één baan mono-zaai en één baan DDS-zaai gereden met de getrokken machine. Het verschil tussen de manieren van zaaien is duidelijk zichtbaar.

Het DDS-concept is op grote schaal door de praktijk omarmd

In 2015 besloten Advanta en Vredo om de handen ineen te slaan om meer veldbeemdgras in het sportveld te krijgen. Dit resulteerde in de doorzaai-innovatie Advance DDS. Met deze techniek worden in één werkgang twee grasmengsels met gecoat Engels raaigras en veldbeemdgras ingezaaid, elk met optimale dosering en op de optimale diepte. De baanbrekende zaaitechniek heeft in de afgelopen jaren niets dan lof geoogst en is op grote schaal door de praktijk omarmd.

Meer weten over DDS of advies op maat voor sportvelden? Benader dan één van onze grasspecialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Oost-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl
Picture

Hans Vervaart | Midden- en West-Nederland

T. 06 - 51 61 13 03
E. hans.vervaart@limagrain.nl