Op de meeste trainingsvelden zijn de hogere elftallen weer begonnen met trainen na de rustperiode. Wij krijgen meldingen binnen over schade aan het doelgebied. Wat is hier de oorzaak van en wat kun je eraan doen?

Schade in het doelgebied: de oorzaak

Door de droogte de afgelopen zomer en de regenperiode die daarna kwam, zijn de wortels in de zode niet diep geworteld. Dat zie je terug in de schade, die optreedt bij velden, waar de trainingen weer zijn begonnen. Omdat de doelgebieden veel bespeeld worden, is hier de schade ook het eerst zichtbaar. Let daarom op met de belasting van het doelgebied.

Advies: doorzaaien of bemesten

Zie je schade in het doelgebied ontstaan, dan kun je een extra bemestingsgift geven, speciaal voor de doelgebieden. Zo krijgt het gras een extra oppepper. In combinatie met het rekening houden met de belasting van het doelgebied, ontstaat weer een groene grasmat, die geschikt is om voor bespeling.

    Heb je bemesten geprobeerd en heeft dit niet het gewenste resultaat? Dan is dit mijn advies:

  1. Doorzaaien met RECOVER 3 SV100 Advance. Dit SV100 mengsel van 100% Engels raaigras zorgt voor vlotte ontwikkeling en vestiging, snel een dichte zode met goede beworteling. Binnen zes weken is het doelgebied weer hersteld!
  2. Doorzaaien met RECOVER 4 TETRA Advance. Het mengsel bestaat uit 100% Engels raaigras (50% diploïd en 50% tetraploïd). Met zijn indrukwekkende groeikracht en zeer hoog concurrentievermogen is de Recover 4 ook zeer geschikt voor doorzaai in het najaar.

Afbeelding: in dit doelgebied is duidelijk de schade te zien van de eerste trainingen.