In de Nederlandse samenleving is steeds meer aandacht voor het beheer van het openbaar groen. Maar wat het publiek ziet, is natuurlijk niet alles wat er speelt. Wat is voor gemeentes belangrijk bij het selecteren van een grasmengsel voor gebruik in het openbaar groen?

Grassamenstelling in openbaar groen

Een grasmengsel wordt gekozen op een specifiek toepassingsgebied. Een bewezen, kwalitatief mengsel voor verschillende gebieden binnen het openbaar groen, is Parken 1. Dit mengsel bestaat uit 35% Engels raaigras, 15% veldbeemd en 50% roodzwenk. Het hoge percentage roodzwenk zorgt voor een gesloten mat, waarop extensief beheer kan worden toegepast.

Een gesloten, dichte mat is belangrijk

Mengsels passen we aan naar de wensen van de tijd. Zo zie je dat de verhouding tussen de soorten grassen in Parken 1 altijd hetzelfde is gebleven, maar op rasniveau wordt ieder jaar gekeken naar de rassen in de Grasgids. Termen als droogtetolerantie, groeisnelheid en stikstofefficiëntie worden hierbij in de laatste jaren steeds belangrijker. Ook het maairegime en de maaifrequentie worden meegenomen in de keuze van het grasmengsel voor het openbaar groen. Het belangrijkste blijft het creëren van een gesloten, dichte mat, waar onkruiden geen kans krijgen.

De voordelen van Parken 1

  • Low maintenance mengsel
  • Behandeld met Headstart Gold
  • Met de nieuwste rassen uit de grasgids
  • Bewezen kwaliteit in het openbaar groen
  • 35% Engels raaigras, 15% veldbeemd en 50% roodzwenk

Lees hier alles over het grasmengsel PARKEN 1 >>

Meer weten of advies op maat? Benader één van onze specialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Oost-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl
Picture

Hans Vervaart | Midden- en West-Nederland

T. 06 - 51 61 13 03
E. hans.vervaart@limagrain.nl