Na een lange koude periode is voor het sportveldbeheer het seizoen weer begonnen. Nu op de juiste manier doorzaaien geeft een kwaliteitsboost waar velden het hele jaar van profiteren. Het is om die reden dat de nieuwe Advance DDS-methode snel opgang maakt binnen de renovatie en het groot onderhoud.        

Intensief bespeelde velden verliezen in de winter veel grasplanten door speelschade. De grasmat wordt meer open, waardoor ongewenste grassen en onkruiden meer kans krijgen. Doorzaai brengt het grassenbestand weer op peil. De zode wordt sterker en heeft minder last van speelschade door de vestiging van vele nieuwe grasplantjes.

Advance DDS praktijkrijp

Het Advance DDS doorzaaiconcept dat Advanta met Vredo ontwikkelde is nu twee seizoenen toegepast in de praktijk. “Samen met onze ontwikkelperiode beschikken wij nu over vier jaar aan ervaring met dit systeem, dus we weten inmiddels perfect hoe sportveldbeheerders het hoogste rendement uit hun doorzaai kunnen halen. De combinatie van Advance-coatingtechnologie en DDS precisiezaai heeft de slagingskans van veldbeemd verdubbeld. Een hele belangrijke stap naar duurzamere velden!”, aldus Job Steunenberg.

Stabiele en homogene grasmat

Op meer dan 1.500 velden in ons land is de Advance DDS-methode al toegepast. “We hebben daarbij gezien dat het veel uitmaakt met welke graszaadmengsels wordt doorgezaaid. Bij zogenaamde mono-mengsels van enkel Engels raaigras of veldbeemdgras duurt het veel langer voor de zode gesloten is.

Doorzaai met de gecombineerde Engels raai- en veldbeemdmengsels Victoria Advance (85:15) en Hattrick Advance (25:75) geeft de beste resultaten: snel een dichte, stabiele en homogene grasmat met een evenwichtig aandeel Engels raaigras en veldbeemdgras."

Meer weten? Vraag onze brpchure met praktijkervaringen aan: