De derde woensdag in september is het weer Gazondemodag. Met een nieuwe naam en invulling brengen we de dag naar een nog hoger plan: Nationale Demodag Hoveniers laat op 19 september a.s. in Biezenmortel de allerlaatste trends en ontwikkelingen uit ‘de levende tuin’ zien.

Er komen ook grote themademonstraties met de nieuwste machines, producten en toepassingen. Schrijf vandaag nog in op www.demodaghoveniers.nl, de toegang is gratis!

We verbreden tot de levende tuin. Dat betekent naast aandacht voor het gazon meer ruimte voor beplanting. En dat zie je terug op de sterk uitgebreide onderwerpenmarkt met bomen en plantgoed, biologische plaagbeheersing en tuinbenodigdheden.

We richten ons met deze landelijke vakdag op alle groenprofessionals in Nederland. En daarnaast is het juist het demo-aspect dat onze dag onderscheidt van andere bijeenkomsten en events. Onderhoudsmachines zie je hier ook daadwerkelijk in actie en je staat met twee benen in de praktijk!

Twee grote themademonstraties

Nieuw tijdens deze 9e editie zijn ook de centrale themademonstraties. In de ochtend laten we stapsgewijs de verschillende facetten rond de aanleg van een nieuw gazon zien, van bodemanalyse en -bewerking tot graszoden leggen. Vervolgens staan ’s middags onderhoud en herstel op het programma met de jaarlijkse opknapbeurt als insteek; bemesten, maaien, verticuteren, afzuigen, doorzaaien, werkelijk alles komt aan de orde.

Het 10.000 m2 grote demoterrein biedt uiteraard ook weer de nodige ruimte voor allerlei proef- en testvakken. Zo laten wij het effect van verschillende bodemverbeteraars en meststoffen zien, allemaal om te tonen wat werkt en wat niet. En verder is er aandacht voor de aanpak van storende lagen in de bodem. 

Schrijf je nu gratis in op www.demodaghoveniers.nl