De eikenprocessierups heeft de afgelopen jaren voor flink wat overlast gezorgd in Nederland. Daarom zijn op verschillende locaties proeven gedaan met het natuurlijk bestrijden van de eikenprocessierups. Onderzoekers van het Kenniscentrum Eikenprocessierups melden in augustus 2019 dat na een jaar monitoren op één van de proeflocaties 80% minder nesten worden aangetroffen.

Natuurlijk evenwicht met Staygreen 2

Speciaal voor het herstellen van het natuurlijke evenwicht in de habitat van de eikenprocessierups ontwikkelde Advanta het Staygreen 2 - EPR mengsel. Het aanleggen van groenstroken en bermen met dit kruidenmengsel zorgt voor een gebied met eiafzetmogelijkheden, voedsel en bescherming voor nuttige insecten, die tevens behoren tot de natuurlijke vijanden van de rups.

Op diverse plaatsen in Nederland volgen wij de ontwikkeling van de groei van Staygreen 2. Zo kun je zien hoe de jaarrond groene vegetatie groeit en bloeit.

Op 2 juli 2019 beginnen de eerste kruiden uit het Staygreen 2 mengsel zich goed te ontwikkelen, 31 juli laat een prachtig groen beeld zien.

Begin juli komt het mengsel nog niet overal naar boven, eind juli is een duidelijke ontwikkeling te zien en bedekt de Staygreen 2 een groot deel van de gezaaide oppervlakte.

Afbeelding: Het verschil in ontwikkeling van bovenaf gezien – 2 juli 2019 vs. 31 juli 2019.

Meer weten of advies op maat? Benader één van onze specialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Oost-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl
Picture

Hans Vervaart | Midden- en West-Nederland

T. 06 - 51 61 13 03
E. hans.vervaart@limagrain.nl