Met het oog op de toekomst is het verstandig om met een andere blik naar sportveldbeheer te gaan kijken. Het veranderende klimaat, afspraken in het kader van de Green Deal en nieuwe regels waarbij geen gewasbeschermingsmiddelen meer gebruikt mogen worden op het sportveld vragen om een nieuwe aanpak.

De nieuwe held op het sportveld: tetraploïd raaigras

Door steeds extremer weer en veranderingen in regelgeving staat de deur op een kier voor het omdenken in sportveldonderhoud. Verschillende sportveldbeheerders kozen in 2019 voor doorzaai met kwaliteitsmengsels met tetraploïd Engels raaigras. Doordat het voorjaar in 2019 een vroege start kende en de velden nog steeds de sporen dragen van de tropenzomer in 2018, konden we optimaal gebruik maken van de twee sterke eigenschappen van de tetra’s. En de resultaten spreken voor zich: andere keuzes maken werpt zijn vruchten af.

Afbeelding: investeren in tetraploïde grassen betaalt zich terug – dit jaar koos Amstelveen Sport BV voor doorzaaien met Recover 4 TETRA ADVANCE en de grasmat was sterker dan ooit.

Investeren in het voorjaar = een sterke grasmat

De tetraploïde grassen komen goed uit de startblokken, ook onder koude omstandigheden. Bij doorzaai in het voorjaar wordt deze eigenschap optimaal benut, evenals het tweede kenmerk van tetra’s, de grotere groeikracht. Een vroege start betekent een betere grasbezetting én minder onkruiddruk. Investeren in het doorzaaien met 200 kg in het voorjaar levert dus veel voordelen op. Meer doen in het voorjaar betekent ook dat je minder hoeft te doen tijdens het groot onderhoud in de zomer. Een win-win situatie dus.

Waarom Recover 4 TETRA ADVANCE?

  • Bestaat uit 50% diploïd en 50% tetraploïd Engels raaigras
  • Bijzonder snelle kieming en opkomst, ook bij lage bodemtemperatuur
  • Zeer hoog concurrentievermogen, dus minder onkruiddruk
  • Weerbaar gras: minder gevoelig voor kou en ziekten
  • Goede betredingstolerantie
  • Met ADVANCE zaadcoating

Meer weten of advies op maat? Benader één van onze specialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Oost-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl
Picture

Hans Vervaart | Midden- en West-Nederland

T. 06 - 51 61 13 03
E. hans.vervaart@limagrain.nl