Het programma van de Nationale Demodag voor hoveniers op woensdag 19 september a.s. in Biezenmortel is dit jaar uitgebreider dan ooit. Maar liefst 30 bedrijven uit de groensector zorgen voor doorlopende praktijkdemonstraties en tonen de nieuwste trends en ontwikkelingen in het vak.

De toegang is gratis na voorinschrijving op www.demodaghoveniers.nl >>

10.000 m2 demoterrein

Op maar liefst 14 stations krijg je op het demoveld tekst en uitleg over tal van praktische zaken rondom bodembeheer, in-, doorzaaien en bezoden, bemesting en watertechniek. Er zijn proefvakken met verschillende soorten grassen en meststoffen. Verder zie je de allernieuwste machines voor aanleg en onderhoud in actie. Van grondbewerkers tot maaiers, blazers en zuigers, van verticuteerders en beluchters tot thermische onkruidbestrijders.

Twee themarondes

Nieuw zijn de centrale themademonstraties. Vergezeld van live commentaar laten verschillende bedrijven gezamenlijk zien hoe je werkzaamheden het best aanpakt. ’s Ochtends om 11:00 uur gaat het om de aanleg van een nieuw gazon en rond 14:30 uur staan renovatie en herstel op het programma.

Onderwerpenmarkt

Met aanbieders op het gebied van bomen, plantgoed, hagen, fonteinen, vijverbenodigdheden, biologische plaagbeheersing, tuingereedschappen, PBM/beroepskleding en software is ook de indoor onderwerpenmarkt aanzienlijk uitgebreid. Deskundigen staan klaar om je van passend advies te voorzien en al je vragen te beantwoorden.

Biodiversiteitsetalage

In de biodiversiteitsetalage wordt je getrakteerd op kleurrijke veldbloemenobjecten. Nu het herstel van natuur- en landschapswaarden hoog op de agenda staat van overheden, groenbeheerders en het grote publiek maken bloemenmengsels snel opgang. 

Schrijf in!

Vergroot je vakbekwaamheid en schrijf je vandaag nog gratis in voor deze leerzame dag op www.demodaghoveniers.nl. Je krijgt veel informatie, handige tips en adviezen aangereikt die direct toepasbaar zijn in je werksituatie. Er is een doorlopend programma van 09:00 tot 17:00 uur. Het event wordt gehouden op het terrein van Kuypers Graszoden in Biezenmortel.