Het late voorjaar van 2019 was ideaal voor het zaaien van veldbloemenmengsels. Dat zien we ook terug in de resultaten. Door genoeg vocht, licht en warmte in het voorjaar, was op veel plaatsen in de zomer een uitbundig bloeiende bloemenweide te zien. En dat is natuurlijk precies wat we willen!

Bloemenseizoen 2019

Dit jaar begon het groeiseizoen droog en koud. Geen optimale omstandigheden dus om vroeg te zaaien. We kregen verschillende meldingen binnen over trage opkomst van veldbloemen, die begin of half april gezaaid waren. Gelukkig steeg in mei en juni de temperatuur, zodat de bloemen zich gingen ontwikkelen. Dat betekende ultiem genieten van de prachtige bloei in de zomermaanden. 

Afbeelding: het éénjarige mengsel Aurora is eind april gezaaid. Op deze foto’s van boven naar onder momentopnames op 20 juni, 1 juli en 24 juli; rechts een close-up van het slaapmutsje en de korenbloem.

Veldbloemen in bloei

Geniet mee van de mooiste bloemenmomenten van 2019. We hebben de beste foto’s van dit seizoen verzameld in onderstaande fotoreportage. Benieuwd naar ons assortiment veldbloemen? Bekijk alle één- en meerjarige veldbloemenmengels hier >>