Het is nog geen jaar geleden dat Marco Blok enthousiast vertelde over de resultaten van het DDS-doorzaaien op het sportveld in Oostvoorne. Dit jaar koos hij daarom weer voor DDS Advance, dit keer voor het doorzaaien van twee velden in Rockanje. En weer is het resultaat veelbelovend, drie weken na inzaai.

Succes van DDS doorzaaien herhalen

Op basis van het bijzonder goede resultaat van het DDS-doorzaaien vorig jaar op het hoofdveld in Oostvoorne kiest Blok in 2020 weer voor DDS. ‘Het heeft zijn voordelen zeker bewezen om een combinatie van Victoria en Hattrick met Engels raaigras en veldbeemd te zaaien. Je ziet dat het Engels raai nu al mooi boven staat en ook het veldbeemd laat zich voorzichtig zien. Deze twee velden in Rockanje zijn drie weken geleden ingezaaid en het gras staat er prachtig op na één keer beregenen in de zeer droge periode’. Jan Krijnen vult aan: ‘je ziet ook dat de grond van deze velden een zwaardere opbouw heeft met klei als ondergrond. Het grote voordeel daarvan is de capillaire werking, dus opstijging van bodemvocht van onderuit. Je ziet dat het gras dan net iets minder te lijden heeft van de droogte’.

Bezoekje aan het veld in Oostvoorne

We bezoeken ook het veld in Oostvoorne nogmaals, loonbedrijf Poldervaart is bezig met het groot onderhoud. Er wordt een Fieldtopmaker met verticuteermessen ingezet om het veld te verticuteren en daarna gaat de Vertidrain met holle pennen eroverheen. Door deze grondbewerking krijgt het veld extra veel zuurstof, zodat grasgroei wordt gestimuleerd. Als laatste bewerking zal het veld gesleept worden om het weer vlak te maken. Daarna wordt doorgezaaid met een SV7-grasmengsel.

Meer weten of advies op maat? Benader één van onze specialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Oost-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl
Picture

Hans Vervaart | Midden- en West-Nederland

T. 06 - 51 61 13 03
E. hans.vervaart@limagrain.nl