Dit voorjaar waren we op bezoek bij Camping De Kleine Wolf in Ommen. Ik ging in gesprek met Erik Baarslag, hoofd technische dienst bij de camping en verantwoordelijk voor het groen op de camping.

Veldbloemen bij De Kleine Wolf

Eén van de grootste campings in Nederland en dit jaar bekroond met de titel ‘Camping van het jaar 2022’. Camping De Kleine Wolf zit zeker niet stil, want er zijn nog meer nieuwe projecten in ontwikkeling. Zoals de visvijver en zwemvijver die deze winter zijn gerealiseerd. En ook aan biodiversiteit wordt veel aandacht besteed. De afgelopen jaren is gekozen voor het inzaaien van een aantal éénjarige Advanta veldbloemenmengsels voor een bloemrijke campingbeleving. ‘Wij vinden bloemen echt van deze tijd’, vertelt Baarslag. ‘Het is goed voor de insecten en we krijgen zeer positieve reacties. Als je ziet hoeveel mensen daar doorheen lopen, foto’s maken, plukken. Een hele positieve vibe krijg je er van.’

Zaaien van veldbloemen

Op het moment van filmen is Ed Kleinlugtebeld van Ekatop Grond- en groentechniek de veldbloemen aan het zaaien, die deze zomer op de camping staan. De bloemenmengsels worden gezaaid met een zaaimachine met luchtondersteuning, zodat de zaden goed verdeeld worden over de beschikbare oppervlakte. En met prachtig resultaat, zo laten de foto’s uit zomer 2022 zien.

Een mooie, gesloten grasmat

Ook voor de grasmat is veel aandacht op Camping De Kleine Wolf. Logisch, want de mensen die een plaats reserveren op de camping, verwachten mooi, groen gras. ‘Daarnaast’, vult Baarslag aan, ‘moet het gras het een heel jaar volhouden. De zomers worden steeds warmer en het wordt steeds drukker. We zijn open van 1 april tot 1 november, dus het gras krijgt in principe weinig tijd om te herstellen’. Voor doorzaaien wordt steeds vaker gekozen voor een gazonmengsel met tetraploïd Engels raaigras en de ervaringen zijn positief. ‘De laatste velden zijn pas eind november gezaaid, dus eigenlijk midden in de winter. En ze staan er nu prima bij met een mooie, gesloten mat’.  

Meer weten of advies op maat? Benader één van onze specialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Midden-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl
Picture

Mark van Putten | Midden- en West-Nederland

T. 06 - 51 61 13 03
E. mark.vanputten@limagrain.nl