Leisurelands heeft 20 recreatiegebieden in Gelderland en Noord-Limburg. Het recreatiegebied in Bussloo, gelegen aan de A1, biedt veel mogelijkheden tot recreëren. Omdat er veel eikenbomen staan, kiest Leisurelands voor natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups om de overlast op lange termijn te verminderen.

Minder eikenprocessierupsen in de toekomst

Niet alleen in de bebouwde kom, maar ook in natuur- en recreatiegebieden zorgt de eikenprocessierups voor veel overlast. Door het zaaien van het Advanta mengsel Staygreen 2 - EPR rondom eikenbomen ontstaat een goede habitat voor de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Daarom is in april door Hofmeijer twee hectare ingezaaid met Staygreen 2 - EPR op 19 locaties met eikenbomen en werden er ruim 1.000 nestkastjes opgehangen. Zo werkt Leisurelands samen met de natuur aan de bestrijding van de eikenprocessierups. Bij elk van de 19 ingezaaide veldjes in het recreatiegebied staat een bord met uitleg.

Staygreen 2 - EPR bij Leisurelands Bussloo

De in april gezaaide bloemen en kruiden zijn op dit moment goed ontwikkeld. We namen een kijkje op een aantal van de 19 locaties. De resultaten zie je in de fotogallerij hieronder. Later dit jaar gaan we nog eens langs om te zien hoe de vegetatie erbij staat en vertellen we welke onderhoudsmaatregelen er worden toegepast bij dit meerjarige mengsel. Meer weten over de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups? Vraag dan onze whitepaper aan!

Meer weten of advies op maat? Benader één van onze specialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Oost-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl
Picture

Hans Vervaart | Midden- en West-Nederland

T. 06 - 51 61 13 03
E. hans.vervaart@limagrain.nl