Sinds Advanta en Vredo in 2016 het Advance DDS-doorzaaien introduceerden, is deze manier van doorzaaien leidend onder gebruikers die extra veldbeemd in hun sportveld willen. De resultaten zijn er dan ook naar. De velden waar de DDS-doorzaaimethode met de graszaadmengsels Hattrick en Victoria wordt toegepast, trekken sneller dicht én zijn beter bestand tegen hitte en droogte. Bovendien kunnen ze meer speeluren aan.

Gemeente Borsele: eerste ervaring met DDS-doorzaaien

Begin 2020 kocht de gemeente Borsele een nieuwe Vredo DDS-machine voor het doorzaaien van de sportvelden. Op 9 april is het trainingsveld doorgezaaid met de mengsels Victoria en Hattrick, nadat het veld was kaalgemaakt met de Amazone. Na 7 weken stond het gras er mooi op, ook het veldbeemd was al zichtbaar. Niels van de Waart is als buitendienst medewerker in de gemeente Borsele verantwoordelijk voor het onderhoud van de velden. Dit jaar heeft hij de oefenvelden geveegd, geverticuteerd en met de DDS doorgezaaid op 27 mei.

Gemeente Westvoorne: ‘veldbeemd en Engels raaigras zijn een perfecte combinatie’

Al meerdere jaren op rij kiest Marco Blok, projectbegeleider bij gemeente Westvoorne, voor het toepassen van het DDS Advance systeem op de velden. In mei 2020 brachten we een bezoek aan de velden in Rockanje. Blok: ‘Je ziet dat het Engels raai nu al mooi boven staat en ook het veldbeemd laat zich voorzichtig zien. Deze twee velden in Rockanje zijn drie weken geleden ingezaaid en het gras staat er prachtig op na één keer beregenen in de zeer droge periode’.

SV CCW ’16, Wilp: live demonstratie met praktisch zaaiadvies

Op 1 mei 2019 organiseerden Advanta en Vredo een Masterclass DDS-doorzaaien in Wilp (GLD). Er werd uitgebreid ingegaan op de unieke aspecten van de DDS-doorzaaimethode, de juiste instellingen van de machine en de geadviseerde mengsels. Daarna werd als demo het sportveld ingezaaid. Ondanks koude nachten en droogte is na twee weken te zien dat zowel het Engels raaigras als het veldbeemdgras mooi boven staan.

FC Lisse: ‘Uitgelezen kans om meer veldbeemd in het veld te krijgen’

In de zomer van 2020, op één van de warmste dagen van het jaar, stonden we op de grasmat van FC Lisse. Fred Hoek is als Projectleider Sport en Recreatie bij Hoek verantwoordelijk voor het hoofdveld van FC Lisse. Hij zet de komende jaren sterk in op het verbeteren van de bodem, zodat het gras gezond blijft. ‘Een goed wortelstelsel zorgt voor een dichtere grasmat en zo blijven onkruiden en andere problemen uit de mat. Dat is ook de reden dat we een aantal jaar geleden een Vredo DDS-doorzaaimachine hebben aangeschaft. Ik kies daarmee bewust voor meer veldbeemd in de grasmat, vanwege zijn ondergrondse uitlopers, hoge betredingstolerantie en droogtetolerantie.’

Meer weten over DDS-doorzaaien? Bekijk dan hier een korte uitleg van grasspecialist Job Steunenberg.

Meer weten of advies op maat? Benader één van onze specialisten.

Picture

Job Steunenberg | Noord- en Midden-Nederland

T. 06 - 22 55 80 67
E. job.steunenberg@limagrain.nl