Magento Commerce

Slim zaaien voor Green Deal proof sportvelden

Wist u dat we met slim zaaien van innovatieve zaadtechnologie sportvelden geschikt kunnen maken voor tot wel 500 speeluren per seizoen? De nieuwe zaad- en zaaitechnologie Advance DDS maakt de weg vrij voor nóg duurzamere sportvelden.

De Advance DDS formule benut de sterke eigenschappen van Engels raaigras én veldbeemdgras optimaal. Resultaat: sterkere, meer duurzame sportvelden, een dichtere zode en het antwoord op sportveldbeheer volgens de Green Deal sportvelden.

Meer over Advance DDS:

Advance coating haalt meer uit veldbeemdgras

Meer veldbeemdgras in de zode is de sleutel tot meer speeluren op sportvelden. Om de potentie van veldbeemdgras ook echt te benutten, introduceerden we in 2016 Advance.

Veldbeemd vereist echter een andere zaaidiepte en dosering dan Engels raaigras. Advanta en Vredo brachten in 2016 de oplossing: Advance DDS. Sportveldbeheerders en cultuurtechniek hebben het concept omarmd en vele velden zijn inmiddels met Advance DDS doorgezaaid, met fantastische resultaten!

De meerwaarde van veldbeemdgras

Een hoog aandeel veldbeemdgras in de zode is wat iedere sportveldbeheerder graag ziet. Richting het jaar 2020 wordt de meerwaarde van deze grassoort alleen maar groter:

  • fungeert met ondergrondse uitlopers als betonijzer in de zode
  • herstelt zeer snel van speelschade
  • enorm wintervast en droogtetolerant
  • gaat efficiënt om met water en nutriënten

Engels raaigras en veldbeemdgras worden met DDS elk op hun optimale zaaidiepte en -dichtheid gezaaid. De unieke Advance zaadcoating op beide grassoorten zorgt voor een extra vlotte kieming en vestiging. Al op dag 9 staat niet alleen het Engels raaigras, maar ook het veldbeemdgras boven! 

In de video een volledige uitleg van de werking: 

Meer weten over Advance DDS? Neem vrijblijvend contact op met uw Advanta adviseur.